Supraveghere și Servicii medicale

Atenția pentru zâmbete

Alimentaţie după recomandările medicului

Fiind persoane în vârstă care au nevoie de o alimentație corectă și sănătoasă, principala preocupare a personalului căminului de bătrâni este de a le oferi frecvent acestora un meniu diversificat și în concordanță cu starea acestora de sănătate, servirea mesei fiind la intervale regulate sau flexibile de timp. De asemenea de luat în calcul este și faptul că planul alimentar pe care bunicii îl primesc este făcut după indicațiile unui medic, care este în măsură să recomande hrana în funcție de vârsta și starea de sănătate a seniorului.

Zilnic sunt oferite trei mese principale și două gustări, iar unde este cazul se asigură hrană dietetică sau supliment, conform indicațiilor medicului. Persoanele care nu pot să se hrănească singure primesc ajutor din partea personalului căminului de bătrâni fie în cameră fie n spașiul comun de servire a mesei.

 

Căminul de bătrâni “Casa Bunicilor” este amplasat astfel încât beneficiarii serviciilor să aibă acces la mijloacelor de transport în comun. De asemenea unitatea respectă toate normele în vigoare privind igienizarea, curățenia sau depozitarea și incinerarea deșeurilor. Igienizarea obiectelor personale și a lenjeriei de pat sunt asigurate de către unitate, lenjeria fiind schimbată o dată la două zile sau de câte ori este nevoie.

specializați în

Îngrijire medicală

 • null

  Control medical periodic

  Vârstnicii cazați în căminul nostru beneficiază de o atentă supraveghere medicală, aceștia având parte de controale medicale periodice pentru întreținerea stării de sănătate.

 • null

  Consult psihologic

  Pentru prevenirea și depășirea situațiilor de dificultate, centrul rezidențial de îngrijire a vârstnicilor, pune la dispoziția beneficiarilor, un psiholog, care are rolul de a îmbunătății calitatea vieții vârstnicului instituționalizat.

 • null

  Kinetoterapeut

  Se oferă servicii speciale de kinetoterapie pentru creșterea forței și a rezistenței musculare, dar și a mobilității articulare, prin exerciții specifice, la cererea aparținătorilor sau a rezidentului căminului de bătrâni.